Kiezen voor duurzaam Fineerparket

FineerparketFineerparket is een mix tussen echt hout en een houtvezelplaat. Bij fineerparket is de slijtlaag van het hout zeer dun maar enorm slijtvast waarbij de sterkte van het hout de sterkte van het parket bepaald. Fineerparket is hierdoor zeer milieuvriendelijk omdat enkel de bovenste dunne laag uit echt hout bestaat en de rest houtvezels, hierdoor zijn dus veel minder bomen moeten sneuvelen dan bij een parketvloer. Je haalt met fineerparket wel een echte houten vloer in huis die tevens ook budgetvriendelijk is, makkelijk te onderhouden en makkelijk te leggen valt. De fineerparket is wel niet schuurbaar waardoor de duurzaamheid lager ligt dan bij parket. Fineerparket is wel makkelijk te leggen aan de hand van een kliksysteem, vergelijkbaar met laminaat waardoor de parket niet hoeft worden vastgelijmd. Dit maakt het makkelijker voor de doe-het-zelver om fineerparket te leggen in zijn omgeving.

Aanbod Fineerparket

Bij fineerparket heb je een groot aanbod van eik, beuk kerselaar of een tropische houtsoort. Deze zijn zachte houtsoorten die niet bij massief parket gebruikt kunnen worden. Van alle parketvloeren is fineer parket de budget vriendelijkste door zijn groot aanbod aan houtsoorten en de beschikbaarheid daarvan en het minimaal gebruik van deze houtsoorten. Laminaat is de goedkoopste parket maar hier gebruikt men geen echt hout maar maakt men volledig gebruik van kunststof.

Plaatsen Fineerparket

Het plaatsen van de fineerparket is vrij eenvoudig door het kliksysteem. Ook maakt de ondergrond voor fineerparket niet zoveel uit en kan het parket op ene bestaande ondervloer geplaatst worden zoals bij laminaat. Fineerparket is krasbestendig en onderhoudsvriendelijk en heeft een geluidswerende variant die er voor zorgt dat er een geluiddempend effect ontstaat.