Laminaatparket - Laminaat

Laminaatparket - LaminaatLaminaatparket of laminaat is een HDF plaats bestaand uit houtvezels en een versterkte bovenlaag. Deze beschermlaag zorgt voor de grote slijtvastheid van de laminaatparket. Laminaatparket is verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Laminaat wordt vaak gekozen opdat mensen een houtvloer willen maar het alternatief, parket, te duur vinden. Laminaatparket is budgetvriendelijk en gemakkelijk zelf te leggen door zijn kliksysteem, daarom zegt men ook wel eens kliklaminaat. Het nadeel is dan weer dan laminaat niet van natuurlijk materiaal gemaakt is maar dat het synthetisch is. Hierdoor is het wel gemakkelijker te onderhouden.

Laminaat en vochtige ruimtes

Laminaat is ongeschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer, aangezien de houtvezelkern in het laminaatparket absorberende eigenschappen heeft. Er zijn enkele laminaten die waterdicht zijn die dan 100% uit kunststof bestaan.

Laminaatparket zeer populair

Over de voorbije jaren heeft laminaatparket aan populariteit gewonnen en is het de markleider in de vloerbranche. Door de vele soorten, kleuren en kwaliteit in laminaat is de keuze zo groot tegenover een kleine prijs dat men bijna niet anders kan dan voor laminaat de kiezen. Doordat de laminaatparket op zo goed als elke ondergrond gelegd kan worden vergroot het nog eens de kans dat je voor laminaat zult kiezen.