Massief Hout - Massief Parket

Massief Hout - Massief ParketOm tot massief parket te komen heb je massief hout nodig over de totale omvang van je vloer. Massief parket bestaat uit 7 tot 22 mm dik aan massief hout en dit bepaald hoe het parket geplaatst zal worden. Massief hout wordt niet enkel in parket gebruikt maar vaak ook bij verschillende meubels die samen gaan met uw parket. Het voordeel van massief hout is vooral dat het degelijk, sterk, slijtvast en heel mooi is. Een nadeel is dan weer dat er voorzichtiger moet worden omgegaan met deze parket dan met andere vloeren.

Populair Massief Hout

De populariteit van massief hout is vooral te danken aan de natuurlijke eigenschappen en de diversiteit in soorten die men kan vinden voor het afwerken van de parket. Onder deze houtsoorten zijn vooral teak, beuk, eik of mahonie hout zeer populair. Diverse massieve houtsoorten in uw omgeving zorgen voor een natuurlijke en warme sfeer.

Een vloer uit massief hout is ook populair doordat deze door de jaren heen meer karakter krijgt en uitstraling doordat er op geleefd wordt. Ook kan een massieve vloer bewerkt worden zodat deze al snel het karakter krijgt dat u wenst. Met een parket vloer uit massief hout haalt u kwaliteit in huis dat door veel geapprecieerd wordt tegen een betaalbare prijs.

De parket vloer uit massief hout kan worden verkregen in verschillende sorteringen en verschillende afmetingen. Je kan deze vloer dan zelf leggen of kiezen voor een professioneel om deze te laten leggen.

Voor en Nadelen Massief Hout als Parket Vloer

Als u kiest voor massief hout als uw parket vloer dan weet u dat deze een chique en warme uitstraling heeft door zijn natuurlijke uitstraling. Aan deze natuurlijke uitstraling is ook een prijsje verbonden, massief parket kost namelijk 60 tot 80 Euro per vierkante meter. Ook is het onderhoud niet eenvoudig opdat u dit massief hout moet boenen of vernissen om de kleuren en kwaliteit van uw parket vloer te behouden.

Tip: Als men massief hout onderhoud met plantaardige olie zal deze op den duur resistent zijn tegen vlekken.