Klassieke Plankenvloer tegenover Parketvloer

Plankenvloer - PlankenvloerenEen plankenvloer blijft bij de populairdere vloersoorten behoren. Al honderden jaren worden in vele woonruimte plankenvloeren aangelegd en nadien bewonderd. Dit door hun rustiek uiterlijk en brde planken. De plankenvloer is een vloer die een bekleding nodig heeft van platen. Bij plankenvloer kies je voor materiaal dat zeer gewaardeerd is als vloer waarbij het een lange levensduur heeft en die warmte uitstraalt. Plankenvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk, hygiŽnisch en niet allergeen. Men kiest vaak voor plankenvloer omdat dit zo'n mooie en natuurlijke uitstraling heeft.

Plankenvloer van eiken hout

Plankenvloeren worden vaak gemaakt van eiken hout en hiervoor is het groeigebied waar dit eiken hout vandaan komt zeer belangrijk. Het eiken hout voor parketvloer moet van fijndradig hout komen dat nadien kan worden voorgedrogen in droogkamer voorals te stokkeren. Dit proces zorgt er ook voor dat de prijs van plankenvloer niet laag ligt.

Uitvoering plankenvloer

Een plankenvloer kan in verschillende uitvoeringen worden gelegd. Hieronder valt een natuurlijke uitstraling, een klassieke look, geschranst, visgraat en meer. De speciale manier van uitwerken en een unieke ondervloer zorgt ervoor de plaatsing van plankenvloeren nauwkeurig en vakkundig moet worden bewerkt.

Parketvloer en Plankenvloer

Tussen een parketvloer en een plankenvloer is er niet zoveel verschil op enkele punten na. De parketvloer is dikker dan een traditionele parketvloer. Plankenvloeren hebben dikkere delen dan bij parketvloer die in de hout structuur meer tot hun recht komen. De planken zijn uniek en hebben elks hun eigen nuances.